сряда, 8 септември 2010 г.

Има ли късмет в утайката кафе

ЗА ДА ГАДАЕШ ПО ФИГУРКИТЕ ОТ ИЗПИТО КАФЕ ИЛИ ЧАЕНИ ЛИСТЕНЦА, ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИШ ДА СЛУШАШ ИНТУИЦИЯТА СИ




С какво да се занимаваме през дългите зимни вечери? Естествено, да се срещаме с приятелки, да обсъждаме днешния ден и да мечтаем за утрешния. Гадаенето е старинен метод за виждане в бъдещето. Популярното гледане на утайка от кафе или чаени листенца е възникнало в Англия през XVIII век, когато двете напитки получили широко разпространение сред населението. Чаят в пакетчета и нес кафето не ни вършат работа - чаят задължително трябва да бъде листен, а кафето - мляно. Чаят може да се запари в чайник с широк отвор или направо в чашата. За гадаене се използват непрозрачни чаши с дръжки, най-добре от старинен сервиз. Желателно е да не се пие от този съд всеки ден, а той да се изважда само за специални случаи.



ЗАПОЧВАМЕ РИТУАЛА



1. Настанете се с приятелката си удобно на масата. Нека тя формулира за себе си въпрос, на който иска да получи отговор с помощта на твоето гадаене.



2. Приятелката ти трябва сама старателно да разбие запарката в чайника /или кафето в кафеничето/. А ти й налей напитката в чашата така, че в нея да попаднат запарка или утайка. Приятелката ти трябва да хване чашата за дръжката и да отпие няколко средни глътки от нея. На дъното на чашата трябва да остане само утайка, а ако е чай - около една супена лъжица течност, покриваща запарените листенца. Нека приятелката ти ти подаде чашата си, а ти я вземи за дръжката с лявата ръка.



3. Завърти чашата така, че запарката или утайката да направят три оборота по часовниковата стрелка около дъното на чашата. В резултат на това съдържимото трябва да остане по краищата. След последния кръг бързо обърни чашата на чинийка, където предварително си сложила салфетка. Бавно преброй до седем и отново обърни чашата, държейки чинийката.



4. Време е за най-важното. Завърти чашата с дръжката към себе си и започни да разглеждаш това, което се е получило отвътре. Погледни внимателно три пъти и, викайки на помощ интуицията си, открий основния символ /виж таблицата на символите/.



Първото впечатление е най-правилното. Никога не преразглеждай първата си догадка. Ако в първия момент си видяла ябълка, а после ти се е сторило, че това май е въздушен балон, разглеждай символа именно като ябълка.



ПО-БЛИЗО ДО ДРЪЖКАТА



Обърни специално внимание на мястото около дръжката и обръча на чашата – там са разположени символите, които ще донесат добри новини. А онези, които са на дъното, говорят за неприятности. Ако рисунката е обърната към дръжката, тя трябва да се тълкува като нещо влизащо в живота на човека. Ако гледа към обратната страна - като нещо излизащо от живота на онзи, комуто се гледа. Ако разстоянието между два символа е половин сантиметър или по-малко, те се смятат за сдвоени и трябва да се тълкуват като едно цяло. Например ако сърцето /любов/ е съединено с маса /работна обстановка/, приятелката ти вероятно ще се влюби в човек, с когото я свързват делови взаимоотношения. Нека приятелката ти запише всички твои предсказания. Съберете се отново след седмица и вижте какво се е сбъднало и какво не.



ВГЛЕДАЙ СЕ В РИСУНКИТЕ ОТ ОСТАТЪЦИТЕ НАПИТКА В ЧАШАТА



Ангел. Много мощен символ. Означава успех, защита от отрицателните енергии, а за безплодните жени - поява на първата им рожба.



Камила. Показва какво очаква човека занапред. Една гърбица означава по-труден път, две гърбици обещават по-гладък път.



Ябълка. Характеризира постижения и успехи /същото се отнася и за всички останали плодове/. Такъв образ на дъното на чашата предвещава изкушение. Око. Човекът, на когото гадаеш, има екстрасензорни способности и не би било зле да се вслуша във вътрешния си глас.



Стрела. Ако е насочена към дръжката на чашата, очаквай лоши новини. Ако тръгва от дръжката, източник на лошите вести ще бъде този, на когото гадаеш.



Огън. Характеризира емоциите и артистичния талант на човека. Повишената възприемчивост ще му донесе щедри подаръци и успех в живота.



Въздушен балон. Той означава, че начинанията на човека ще се развият успешно. Възможно е той да стане господар на положението. Но при това има риск!



Фонтан. Много рядък символ, който може да донесе щастие и удовлетворение във всички сфери на живота. И особено в интимната!



Бъчва. Пълна бъчва говори за финансово благополучие. Счупена или празна - за парични проблеми.



Слуга. Възможно е човекът, на когото се гадае, да се разведе с половинката си. Или пък да стане причина за чужд развод, който ще се отрази на неговия живот.



Прилеп. Предупреждава за опасна ситуация, способна да навреди на човека. Затова е необходима особена предпазливост!



Длан. В зависимост от разположението си ръката означава, че човекът, на когото се гадае, има нужда от нечия помощ или сам трябва да помогне на някого.



Източник: chudesa.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар