сряда, 8 септември 2010 г.

ТАЛИСМАНИ НА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Талисманите на Риби

За камъни на знака се считат бисер и аметист.
Бисер- бледорозовникав ( край бреговете на Индия), сребрист и жълтоват ( във водите на Шри Ланка), светлозелен ( в Японско море), бял в Австралия, черен ( в Мексиканския залив), розово- червен в Калифорнийския залив) камък.

Бисерът способства за благоденствие и дълголетие, а и носи щастие. Придава блясък на очите и предпазва от мъка по несподелена любов. Той пази от ” лоши очи”и дава възможност да се предвиди бъдещето. Пръстен с бисер пази от крадци и от нещастни сделки.
Блясъкът на бисера зависи от здравословното състояние на неговия притежател. След смъртта на притежателя камъкът помътнява. Пръстен с бисер символизира “сълзи на мъката”.
Аметист – камък с лилаво- виолетов цвят, напомнящ силно разредено червено вино. Носи успех по време на лов и при спортни състезания. Предпазва от пиянство- човек, носещ пръстен с този камък, може да не се страхува, че питието ще затъмни разсъдъка му. Аметистът е в състояние да предизвика любов към подаряващия го, да замени предишна любов с равнодушие и да открие сърцето за нова любов. Сгодените или омъжени жени трябва да се пазят, ако техния любим получи като подарък изделие с такъв камък. Аметистът носи късмет, спокойствие и благоденствие.
Независимо от възрастта, пола и общественото положение, се смята,че този камък е “ щастлив камък” за всеки, който се е родил под знака на Риби. Смята се, че ако се инкрустира върху него знак на луната или слънцето, той ще спасява от отравяния.
Вдовиците и вдовците, които не се канят отново да встъпят в брак, носят аметист в знак на вечна любов към отишлия си от живота съпруг.В тази връзка камъкът се явява символ на вярната и предана любов и се нарича “вдовишки камък”..

Талисманите на Водолея

На Водолея щастие носят гранат и цирконий.
Гранат – плускъпоценен камък, съществуващ в няколко разновидности, които се различават по цвят- от тъмно- червено до жълтеникаво. Този камък се явява символ на сърдечните чувства, любовта и дружбата. Пръстени с гранат се даряват в знак на доказателство за приятелство и благодарност, а също и за спомен.
На този камък се приписват целебни свойства: помага при висока температура, възпалено гърло и при упорито главоболие. Ако граната се носи постоянно, се смята че осигурява на своя притежател добро настроение, веселие и радостни мисли. Гранатът се смята за талисман на влюбените и го наричат “камък на честта”. Според поверието крадените камъни носят нещастие.
Цирконий -рядък прозрачен скъпоценен камък, когото на Изток наричат “по- малкия брат на елмаза”. Подобрява умствените способности. Подбужда стремеж към науките и познаване на истината, укрепва паметта и увеличава съобразителността.Циркони със синкава окраска е талисман за пърешественици – отпъжда дивите зверове и предпазва от ухапване на отровни змии.

Козирогът и неговите талисмани

Родилите се под знака на Козирог по- лесно понасят превратностите на променливото щастие, когато са със своите талисмани:пурпурен рубин, тъмен оникс или зелен малахит.
Рубин – красив червен камък с пурпурни отблясъци. Носи щастие в любовта. Този, който иска да постигне взаимност, трябва да подари рубин с цвета на пламък на своя избраник. Да го носи човек на себе си под формата на окачена висулка, значи да е най- велик сред хората и достоен за тяхното уважение.Рубинът прави добрия човек още по- добър, злия превръща направо в злодей.а благородния – в мъжествен . Човекът, носещ този камък печели победи и върши подвизи. Предпазва от мълнии, наводнения и отравяния. На него се приписват свойствата да спира кървене, да спасява от рани и епилепсия, да пречиства въздуха, заразен с микроби на епидемични заболявания, да прогонва зли духове.
Оникс –полускъпоценен камък на “вождовете” с кафяв или черноват цвят. Дава на владетелите власт над другите хора. Прояснява ума и позволява да се проникне в замислите на политическите противници; укрепва паметта и предпазва от внезапна смърт и покушение над живота. Рисковано е за съпружеското щастие мъжа да подари на жена си мъниста от оникс, особено когато той не иска да е “под чехъл”.
Оникса в комбинация със сребро лекува болести на сърцето и безсъние, дава желание за живот и прогонва черните мисли.
Родените под знака на Козирог трябва да отбягват лазурита.

Стрелецът и неговите талисмани

Камъни на Стрелеца – аметист, топаз и хризолит
Аметист- носи късмет по време на лов и в спортни състезания. Предпазва от пиянство.Човек, носещ пръстен с този камък може да не се бои, че алкохолът ще затъмни разсъдъка му.
Аметиста е способен да предизвика любов към подаряващия го, заменя предишната любов с равнодушие,а сърцето отваря за нова любов. Сгодените или омъжени жени трябва да са внимателни, ако на техния любим подарят изделие с този камък. Той носи успех, спокойствие и благополучие. Успокоява нервните разстройства и прекратява разпри. Независимо от пола, възрастта и общественото положение, камъкът се смята за щастливия камък на всички, родени под знака на Стрелеца. Ако върху него се изрежат знаците на Луната и Слънцето, смята се, че ще може да лекува Вдовците и вдовиците, които не се канят да встъпят в брак, носят този камък в знак на вечна любов към напусналия живота. Този камък се явява символ на вярната, предана любов и се нарича “вдовишки камък”
Топаз- жълт прозрачен камък. Помага да се спечели снизхождението на началството. Този камък е амулет за отправящи се на дълъг път. Спомага за усмиряване на морски бури. Неговото влияние позволява да се видят намеренията на врага, да се познаят недоброжелатели и подсказва верни съвети за работата.Лекува астма, подагра и безсъница. Укротява ярост и успокоява страсти. Дава на мъжете мъдрост, а на жените – плодовитост.
Хризолит – красив полускъпоценен камък с жълто-зелен цвят. Носи спокоен сън и отпъжда нощни кошмари. Лекува заекване, В комбинация със злато укрепва духовните сили на притежателя и дава възможност за предсказване на бъдещето. Затова златни пръстени с такъв камък често се носят от астролози и предсказатели.
Хората, родени под знака на Стрелец, не трябва да носят украшения от нефрит.

Скорпионът и неговите талисмани

Камъните на този знак на Зодиака са аквамарин, корал и гранат. Главен талисман е пръстен или гривна под формата на змия.
Аквамарин – красив, прозрачен синьо- зелен камък, който е амулет на щастливите съпружески съюзи, взаимната любов и уважение.Обръща мислите на притежателя си към този, който му го е подарил. Използва се като професионален талисман на моряците- осигурява безопасност при пътешествията си и осигурява победи в морските битки.На аквамарина се приписва способността да успокоява бури и да охлажда страсти. Лекува болести на гърлото и зъбите. Препоръчва се на хора с тези заболявания да носят огърлици от аквамарин в комбинация със сребро.
Корал: предпазва от лоши очи, пази от мълнии, отблъсква демони и прогонва изкушенията. Облекчава лечението на рани и язви, дори и когато те са вътрешни. Укрепва паметта. Това е великолепен талисман за гадатели.
Гранат- полускъпоценен камък, съществуващ в няколко разновидности, които се различават по цвят – от тъмно- червено , до жълтовато. Този камък се явява символ на сърдечните чувства, любовта и дружбата. Пръстени с гранат се даряват в знак на доказателство за приятелство и благодарност, а и за спомен.
На този камък се приписват целебни свойства: помага при висока температура, възпалено гърло и при упорито главоболие.Ако граната се носи постоянно, се смята че осигурява на своя притежател добро настроение, весели и радостни мисли. Гранатът се смята за талисман на влюбените и го наричат “камък на честта”.Крадените камъни според поверието носят нещастие.

Талисманите на Везни

На представителите на зодия Везни най- много подхождат опал и лазурит.
Опалът е скъпоценен камък с преливащо като дъга сияние. Предпазва от чума. В качеството си на талисман гарантира успех във всички начинания., но само при условие, че го притежава благороден човек, съумял да пребори у себе си егоизма и стремежа към богатство. Непостоянните хора с неустойчив характер трябва да се предпазват от него. Дава дар за пророчества. На притежателите на опал се приписва умение да въздействат телепатично на околните.Не се препоръчва на хора с разклатени нерви да носят този камък. Всъщност да се подарява опал не е за препоръчване, защото извиква завист у даряващия. Явява се камък на надеждата и верността. Символизира измяна и каприз. Още от Средновековието е разпространено схващането, че със златен обков “камъкът на дъгата” носи нещастие.
Лазурит: влиянието на този камък смекчава слабостите,често присъщи на хората, родени под този знак- недостатъчна въздържаност и непостоянство в дружбата и любовта. Препоръчва се да се носи огърлица с лазурит от хора, страдащи от епилепсия, кожни болести и ревматизъм.На хората, родени под знака на Везни не се препоръчва носенето на оникс.

Дева и нейните талисмани

Щастие на Девите носят нефрит и сердолик. За да може тези камъни да притежават най- голяма сила, те трябва да са в комбинация със сребро или платина, но в никакъв случай със злато.
Нефритът е зеленикав ни непрозрачен и е наричан “камък ма живота”. Укрепва жизнените сили, предпазва от болести и помага на страдащия от мигрена., болести на гръбначние стълб и черния дроб, подобрява зрението и носи късмет в хазартните игри и предпазва от лоши очи. Отблъсква ударите на мълниите и пробужда у останалите вярност към притежателя на този камък.
Сердолик е полускъпоценен камък с червен, червено-кафяв,зеленикав, или оцветен в бяло. Предпазва при земетресения от опасност за срутване. Има предание у мюсулманите, което гласи: “Който носи пръстен със сердолик, винаги притежава благоденствие и изпитва радост. Носете пръстен със сердолик, защото наистина той изгонва бедността!”.
Този камък придава блясък, а на кожата – свежест и мекота, лекува зъбобол, побеждава черна магия, защитава от недоброжелателства; придава храброст и помага в запазване на тайни. Пази от разстройство на стомаха и жлъчката, спира кървене смекчава гнева. Също така успокоява сърцебиене и спомага да се откликне на молбата или нуждата на друг човек. Сердолик отпраща злите духове, пази от магии, отклонява кавги и обостря ума. Той трябва да се носи със сребро.

Лъвът и неговите талисмани

На Лъва подхождат камъни с жълт цвят: янтар ,хризолит, оливин и топаз.
Янтар – преписва му се чудодейна сила да лекува много болести(на кожата, гърлото, а също и ревматизъм). Защитава от заблуда и лоши очи. Спира задухът,сърцебиенето и кръвотеченията. Ако бременна жена носи янтарна огърлица, тя лесно ще роди. Янтарът носи здраве и сили на новородените.
Ако поставите необработени късчета янтар под възглавницата , ще се спасите от безсъние
Хризолид – красив полускъпоценен камък с жълто- зелен цвят. Носи спокоен сън и отпъжда нощните кошмари. Лекува заекване. В комбинация със злато укрепва духовните сили на притежателя и дава възможност за предсказване на бъдещето. Затова златни пръстени с такъв камък често са носени от астролози и предсказатели.
Оливин – осигурява симпатиите на обкръжаващите и успех в работата. Пази имуществото от посегателства и кражби.
Топаз – жълт прозрачен камък, който помага да се спечели благосклонността на началството и носи богатство. Този камък – амулет се дава на тръгващия на далечен път. Спомага за усмиряване на морските бури.Влиянието му позволява да се разберат намеренията на враговете, да се разпознаят недоброжелателите и да се даде верен съвет за работа. Лекува астма, подагра, безсъница. Укротява ярост и успокоява страсти; дава на мъжете мъдрост, а на жените – плодовитост.

Рак и талисманите му

Талисмани на хората, родени под знака на Рака са лунен камък, изумруд, бисер и разновидността на хризоберила, наречена “котешко око”.
Лунен камък – символизира магическата сила на лунните полета и затова се счита най- подходящия амулет за хора, родени през пълнолуние или в понеделник- денят, управляван от луната. Камъкът помага при любовните отношения, способства за преодоляване на препятствия по пътя на щастието; в трудни положения помага да се вземат правилни решения. Дава дарование за красноречивост и възможност за убеждаване.Препоръчва се да се носи лунен камък със сребърен обков от хора с нервни заболявания.
Изумруд – скъпоценен камък, който е способен да открива тайните на бъдещето и просветлява ума на владетелите.Освобождава от мъка и хипохондрия, пропъжда лоши сънища , спасява от коварствата на любовта, от треска и проказа. Камъкът укрепва сърцето, отстранява мъката, спасява от припадъци и зли духове.Този, който носи постоянно изумруд, става дълголетник и е винаги в добро настроение.
Той се явява могъщ талисман, лекуващ зрението, а и средство за предпазване от ухапване на отровни животни. Това е камък на хладнокръвието, мъдростта и надеждата. В комбинация със злато защитава от зъл любовен чар, невярност и лъжа.
Родените под знака на Рак трябва да се пазят от лазурит, оникс и гранит.

Бпизнаци и талисманите им

За камъни на Близнаци се считат ахат, хризопраз и берил.
Ахатът е полу скъпоценен камък с различен цвят, Носенето на ахат на лявата ръка дава възможност да се преодолява раздразнителност и злословие. Спасява от урочасване, отрови и много други напасти.Дава на притежателя си не само сила, но и красноречие, обостря зрението, утолява жаждата и даже отблъсква бури и урагани. Този камък е разрешено да се носи по време на траур. Препоръчва се да носите ахатов гердан при болки в гърлото, хронична кашлица и зъбобол.
Хризопразът е камък със синьо- зелен, ябълково зелен, тревисто зелен или изумрудено зелен цвят. Смята се, че е най- сполучливия талисман за деловите хора. Когато е със златен обков, предпазва от нечестни контакти, опасности при търговски пътешествия и от материални загуби. Знае се като предпазно средство от завист и клевета. Дава спокойствие.Помага при болести на нервната система и при очни заболявания.
Берил – камък със светло син цвят, който носи щастие и подпомага постоянството на чувствата. Прави човека жизнерадостен, весел и приветлив.
Близнаците трябва да избягват украшения от нефрит.

Телецът и неговите талисмани

За хората, родени под знака на Телеца са подходящи камъни с небесно- син цвят – тюркоаз и сапфир.
Тюркоазът е бижутерски камък със светлосин цвят. Смята се, че е талисман, който помага в сърдечните дела и е символ на неизменната и вярна любов. Носи щастие и примирява съпрузи. Ако жената иска да привлече избрания от нея мъж, то незабелязано трябва да зашие в дрехите му късче тюркоаз.
Камъкът се счита подходящ за момичета, по- млади от двадесет години, а жените към тридесет (омъжени или неомъжени), трябва да се откажат от носене на бижута, украсени с него. Тюркоазът помирява враждуващи, спира кавги, възцарява мир в семейството. Той дава изобилие, но носи нещастие на тези хора, които са злобни и не съблюдават нравствените закони.
Камъкът притежава лечебни свойства. Тюркоаз със сребърен обков помага на тези, които страдат от безсъние и нощни кошмари, намалява кръвотеченията и облекчава страданията на болните от жълтеница.Продължителното съзерцаване на тюркоаз сутрин подобрява зрението.
За него е известно, че притежава свойството да “умира” пред опасност или в ръцете на болен човек. Ако камъка в подарения пръстен бледнее, това е показател за влошаване на сърдечната дейност.
Сапфир – това е един от най- красивите скъпоценни камъни, камък на верността, целомъдрието и скромността. Той е талисман на влюбените и новобрачните, и се смята за “талисман на мъдрите”. Възбужда жаждата за знания, укрепва паметта, усилва благоразумието и разсъдливостта. Предпазва от клетви и завист, лекува от меланхолия, привлича милостта на съдбата и симпатиите на околните.
Сапфирът се смята за камък на мореплавателите и им помага да избягват корабокрушения, и “извиква” нужните ветрове. Сапфирът премахва вероломството и дава сили на уморения човек. На хората, страдащи от болестите на сърцето, астма и невралгия, се препоръчва да носят на лявата си ръка пръстен или гривна със сапфир.

Овенът и неговите талисмани

За талисмани на Овена се считат елмаз (брилянт) и рубин.
ЕЛМАЗ е най- скъпият и красив скъпоценен камък. Той е символ на невинност, твърдост и храброст, а и на победа над болката и недъзите. Укротява яростта и сладострастието и дава увереност и сила. На този камък са приписвани чудодейни особености и необичайна сила. Той носи успех във всяко начинание, пази от болести и рани в боя, закриля от уроки и зли очи, осигурява здраве, благополучие и дълъг живот. Ако на ръката на жената има елмаз, тя ражда много леко. Този, който носи елмаз, може да не се бои от падане на мълния. Очите му са защитени от раняване. Елмазът отблъсква мръсотията и лошите сънища, В качеството ма талисман брилянтите се носят на лявата ръка и на шията, но нищо не трябва да пречи на допира на скъпоценния камък с кожата, защото това усилва неговото действие. Камъкът има благоприятно въздействие когато е подарен, или когато е дошъл по наследство-т.е., когато при притежателя си е дошъл по честен път. В противен случай носи само болести и нещастия.
РУБИН това е красив червен камък с пурпурен отблясък, символизиращ изпепеляващата и страстна любов. Носи щастие в любовта. Този, който иска да постигне взаимност, трябва да подари рубин с цвета на пламък на своя избраник. Да носиш на шията си рубин, значи да си най- велик сред хората и достоен за тяхното уважение.
Рубинът прави добрия човек още по- добър; злият превръща в истински злодей, а благородния и мъжествен човек, носещ този камък, постига победи и върши подвизи. Този камък пази от мълнии и наводнения и предпазва от отрова. На рубинът се приписва свойството да спира кръвотечение, да спасява от рани и епилепсия, а и да пречиства въздуха, когато е заразен с микроби на епидемични заболявания. Отблъсква злите духове. Има свойството да потъмнява, когато над притежателя е възникнала опасност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар