четвъртък, 9 септември 2010 г.

За късмет

Когато става въпрос за късмет, китайците смятат, че той заема главно място в живота на човека. Поставят го пред съдбата, добродетелите и образованието като значимост. За тях той идва по неведоми пътища, но винаги е резултат на духовни и материални стремежи. Независимо, че късмета е пряко зависим от съдбата, а тя е предначертана, винаги има начин да повлияеш на съдбата си за добър късмет. Тук е мястото на Фън Щуй символите за добра и лоша съдба респективно късмет.
-Ба Гуа съдържа образи, описващи енергиите на осемте посоки и на централната позиция, показва пътя на живота и с негова помощ може да се създаде комфортна жилищна или работна среда. Важно е да се знае, че мястото на Ба Гуа огледалото е единствено пред входната врата никъде другаде.
-Фигурка на червен прилеп един от най-мощните символи на добрата съдба. Ако около дома Ви са се заселили живи прилепи не ги гонете те ще донесат невероятен късмет на цялото Ви семейство.
-Жеравът. Най- популярната птица след феникса надарен с големи способности да прави добри чудеса. Фигурка на жерав е много мощен символ за дълголетие когато е от дърво. Фигурка на жерав в дома ще гарантира добро здраве на членовете на семейството и ще ги пази от болест. Легенда разказва, че символ на жерав върху ковчег на покойник ще осигури отлитане на душата му в рая.
-Еленът. Прието е да се вярва, че еленът живее много дълго затова той е символ на дълголетие. Китайска легенда твърди, че еленът е единственото животно, което е способно да открие гъбите на безсмъртието.
-Цикада. Един от най-мощните символи на безсмъртието. Също така представя възможността в живота да има щастливи обрати. Емблема на щастие и вечна младост.
-Феникс или птица с много пера символизира благоприятните възможности, нов бизнес и блестяща кариера.
-Драконът- върховен символ на добрата съдба. Призползването му в този смисъл може да го поставите навсякъде в дома си само не в спалнята, тъй като силната му енергия ще наруши съня Ви.
-Костенурката символ на дълголетие. Кръглата и черупка означава защита срещу болести, нещастия и хора с лоши намерения кън Вас. Предпазва от лоши поличби и носи късмет. Ако костенурка дойде в дома Ви не я гонете, а я посрещнете и нахранете.
-Тигър символ на успех и защита за хазартните натури. -Кучето Фу символ на добра съдба, успех и защита. Подходящо място за него е пред входната врата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар