четвъртък, 9 септември 2010 г.

Rитуали за късмет

Нова година - този празник крие особена магия и ни подтиква към ритуални действия за благополучие, щастие и любов. Домът става олтар, където свещенодействаме - с подредбата, украсата и трапезата. Сега е моментът да приложим някои изпитани практики от фън шуй, които ще ни дадат добър старт за ново начало.

действие първо - прогонване на лошата енергия
Голямото предпразнично почистване се прави не само за да е приветлив домът, но и за да прогони застоялите негативни енергии в него. Огледайте внимателно всичко, което се е натрупало в продължение на годината - вещи, книги, дрехи, и добре помислете кои от тях са ви донесли радост, кои не сте използвали и кои откровено ви дразнят или са ненужни. Отървете се без притеснения от всичко, свързано с неприятни спомени, с неудачи или просто дразни естетическото ви чувство. Подаръци от нелюбими хора изхвърлете незабавно. Спомени или снимки на стари гаджета махнете от погледа си, за да отворите вратите за нова любов. Мислено обходете пространствата в дома и се концентрирайте върху предметите, които ви „посрещат", когато прекрачите прага, и преценете дали те предизвикват приятни чувства у вас. Ако не - преместете ги другаде или ги изхвърлете. След като е почистен добре домът, проветрете хубаво навсякъде. Според фън шуй след разчистването трябва да усетите как енергията се движи свободно, така леко ще се насочват и мислите ви към нови, приятни неща.

действие второ - ритуали за любов
Ако живеете сама и търсите нова любов, желателно е да сложите двойки предмети в спалнята си - две свещи, картини, снимки или постери с изображения на двойка или предмети с кръгла форма - тя символизира пълнота на отношенията и завършеност. Ако вече живеете с партньор, но сте позагубили трепета на взаимната страст, фън шуй препоръчва да „оцветите" интериора с
предмети в червено. Повече червено - повече топлота и
взаимност. Много внимавайте с цветята в спалнята. Изобилието им предполага, че в живота на мъжа ще се появят любовници, а сексуалните му желания към вас ще отслабнат. Същото важи и за картини с цветя или с изображения на полегнали жени - мястото им не е в спалнята. Според фън шуй леглото в спалнята е по-добре да бъде с един голям матрак и с една завивка. Ако е от два матрака и спите с отделни завивки, може да се очаква скорошна емоционална, а и реална раздяла. По-добре на легла в отделни стаи, отколкото на спалня един до друг, но с разделителна линия помежду ви.

действие трето - ритуали за благополучие
Ако се съобразявате с поговорката: „Всяка жаба да си знае гьола" и се чудите как „ да спестите" пари по време на коледните празници, никога няма да забогатеете. По-добре похарчете лекомислено пари - за покупки или за развлечения. Вашето добро настроение ще притегли енергията на парите и те ще дойдат от неочаквани места.
Обичайте себе си и другите, според източните мъдреци енергията на парите и на чувствата е едно цяло. Когато сърцето е пълно с любов, се събуждат дълбоки енергии, които привличат благополучието. Фън шуй дори препоръчва влюбената двойка да постави в леглото пари, за да може сексуалната енергия да задвижи енергията за умножаване на богатството. Твърди се и друго. Ако в живота дълго време няма секс, материалното благосъстояние не расте.

Можете да заложите и на един прост ритуал - запалете три червени свещи, а до тях поставете монети. Оставете свещите да горят цялата новогодишна нощ, като от време на време си представяте как енергията на огъня преминава в монетите и те увеличават своята мощ. Приберете ги после грижливо в три отделни красиви кутийки и ги „наречете" - за всекидневните разходи, за ваканцията, за нова къща или кола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар